Scheidingswand plaatsen

Er zijn vele redenen waarom u een scheidingswand wilt plaatsen. Zo kan uw woon- of werksituatie veranderen.
U wilt bijvoorbeeld van één grote slaapkamer twee aparte kinderkamers maken als u gezinsuitbreiding krijgt. Of u wilt meer privacy creëren door een scheidingswand te plaatsen tussen een slaapkamer met aansluitende badkamer.

Maar ook in het bedrijfsleven kunnen de behoeftes/ situaties veranderen waardoor u meer aparte ruimtes wilt maken. Zo kunt u bijvoorbeeld in kantoor- en andere bedrijfsruimtes gemakkelijk meerdere werkplekken creëren door een tussenwand te plaatsen.

Cellenbeton is het perfecte materiaal om een snel en gemakkelijk een scheidingswand te maken. Cellenbetonblokken hebben goede thermische en akoestische eigenschappen zodat u warmte- en geluidsisolerende voordelen heeft. Ook kunnen cellenbetonwanden worden toegepast als brandwanden, want cellenbeton brandt niet.

Wij hebben cellenbetonblokken in verschillende formaten en diktes in ons assortiment dus u kunt dunne en dikkere scheidingswanden maken. Ook bieden wij maatwerk aan. U geeft ons de afmetingen van de scheidingswand(en) door en wij leveren de wand op maat bij u af.

 

Scheidingswand badkamer

Omdat cellenbeton ongevoelig is voor vocht is het uitermate geschikt om te gebruiken in natte ruimtes.
Als u een scheidingswand wilt maken in de badkamer om bijvoorbeeld het bad of de douche af te scheiden van de rest van de ruimtes kan dat gemakkelijk met cellenbetonblokken.
Daarnaast wordt het materiaal ook veel gebruikt voor het maken van een bad ombouw of als douchewand.

Cellenbeton wand- Gasbeton wand- Tussen wand- Scheidingswand plaatsen

Nieuws

Gastblogger worden?

Wij zijn op zoek naar gastbloggers! Heeft u een interessant onderwerp, stuur ons dan een bericht.

Stappenplan voor het maken van een scheidingswand

  1. Voordat u begint, plaatst u aan beide zijden van de te plaatsen wand een stel-profiel. Aan dit profiel wordt een metselkoord gespannen. Langs het metselkoord plaatst u de eerste rij cellenbetonblokken.
  2. De eerste laag noemen we de kim-laag. Omdat de ondergrond nooit helemaal vlak is wordt deze in de metselmortel geplaatst en niet in de cellenbetonlijm zoals de volgende lagen. In sommige situaties zal er eerst een folie aangebracht moeten worden onder de eerste laag. Dit is om scheurvorming te voorkomen.
  3. Zorg ervoor dat de eerste laag recht en waterpas is, zo bespaart u later extra werk.
  4. De tweede en alle volgende lagen worden verlijmd met de speciale cellenbeton lijm die ook bij ons verkrijgbaar is. Net zoals alle ander hulpstukken die u nodig heeft bij het maken van een scheidingswand.
  5. Gebruik bij aansluitingen aan bestaande muren dilatatie ankers.
  6. Laat 1cm ruimte tussen de nieuwe en de bestaande wand en vul deze opening op met pur-schuim.