Hoe duurzaam is cellenbeton, en wat draagt het bij aan uw leefomgeving?

De laatste jaren is het milieu en het klimaat flink onder de loep genomen. Het zal u vast niet ontgaan zijn dat de natuur wel wat hulp kan gebruiken. U kunt hierin vaak meer betekenen dan u denkt! Er zijn verschillende manieren om rekening te houden met het milieu.
Het is niet alleen goed voor het klimaat maar ook voor uzelf, uw gezin én uw portemonnee. Nieuwsgierig geworden? Ik zal u hier wat meer over vertellen!

Duurzaamheid

Producten die wij verkopen komen uit een gesloten ecologisch circuit, van grondstof tot eindproduct. De fabriek investeert constant moderne, efficiënte en milieuvriendelijke technieken om de productie zo duurzaam mogelijk te maken. Windmolens zorgen voor windenergie, deze voorzien elektriciteit tijdens het productieproces. Op deze manier dragen ze bij aan onze pro- ecologische activiteiten.

Wist u dat cellenbeton enkel uit natuurlijke materialen gefabriceerd wordt? Hiervoor worden materialen zoals kalk, zand cement en water gebruikt.

Ook het lage gewicht van de bouwmaterialen hebben op hun beurt weer een groot voordeel vanwege het lage energiegebruik tijdens transport. Onze materialen zijn dus milieuvriendelijk en stoten geen schadelijke stoffen uit.

Een gezonde leefomgeving

De samenstelling van het cellenbeton voorkomt de groei van gevaarlijke micro-organisme. Vanwege de sterke alkalinegehalte van de materialen en snelle verdamping van vocht, krijgen bacteriën of schimmels geen kans om zich te nestelen op en in het oppervlak van cellenbeton. Op deze manier heeft u gegarandeerd een hoog leef comfort, én weet u zeker dat u en uw gezin een gezonde leefomgeving hebben.

Dit is bevestigd door gerenommeerde onderzoekslaboratoriums en materiële controle-instituten, zoals MPA Berlijn. Dit instituut voert testen uit voor het behalen en verkrijgen van de benodigde certificaten van onze materialen en bevestigd de waarde van de warmteoverdrachtscoëfficiënt.

Met het bouwen van onze materialen bespaart u niet alleen energie maar draagt u bij aan een goed milieu. Door de warmte accumulerende en uitstekende isolerende eigenschappen van cellenbeton  blijft u beschermt tegen de kou in de winter en de hitte in de zomer.

Een ideaal microklimaat in elke ruimte

De laatste jaren is het weer steeds extremer geworden, daarom is het goed om te weten dat onze bouwmaterialen bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Dankzij de hoge thermische isolatie zullen extreme weersomstandigheden nooit uw leefomgeving bereiken. Nou hoor ik u denken; dat doet toch elk gebouw? Dat klopt, maar cellenbeton doet veel meer dan dat!

Een van de vele speciale eigenschappen van cellenbeton is dat het materiaal een unieke structuur heeft waardoor er in elke ruimte een aangenaam en vooral gezond klimaat gecreëerd kan worden. Door de hoge thermische isolatie van de bouwmaterialen is het mogelijk om een constante temperatuur te behouden ondanks de wisselende weersomstandigheden buiten het gebouw.

Ook heeft cellenbeton de goede eigenschap om vocht te verzamelen en als het ware ‘los te laten’ als de lucht binnen de ruimte te droog wordt. Zo heeft u een ideaal microklimaat in elke kamer zonder dure extra installaties aan te hoeven schaffen!

HH148_Low

Nieuws

Gastblogger worden?

Wij zijn op zoek naar gastbloggers! Heeft u een interessant onderwerp, stuur ons dan een bericht.