Gasbetonblokken

Cellenbeton wordt ook vaak aangeduid onder de naam gasbeton of Ytong-blokken. Eigenlijk is gasbeton de oude naam voor cellenbeton. Tegenwoordig hoor je de term cellenbeton vaker dan gasbeton maar het gaat om precies hetzelfde materiaal.

De kleine luchtbellen die in de gasbetonblokken voorkomen, ontstaan door de toevoeging van gasvormende stoffen zoals chloorkalk, aluminiumpoeder, calciumcarbid en waterstofsuperoxide. Hierdoor ontstaat er een poreus en isolerend materiaal. Voor de rest bestaat een gasbetonblok, net als gewoon beton, uit kalk, cement, zand en water.

De belangrijkste voordelen van de gasbetonblok zijn het lichte gewicht, de goede warmte- en geluidsisolatie, de brandwerendheid en de vorst bestendigheid. Gasbetonblokken zijn bovendien een zeer voordelig en makkelijk te hanteren bouwmateriaal.

In de volksmond worden gasbetonblokken nog vaak Ytong-blokken genoemd. Dit is slechts een merknaam. Bij 123Cellenbeton verkopen we geen blokken van het merk Ytong maar van het merk H+H. Dit vanwege een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Gasbetonblokken

Bij 123Cellenbeton hebben we verschillende maten gasbetonblokken. De afmetingen van de gasbetonblok die u nodig heeft hangt af van de toepassing. De dikte van de blokken bepaalt u mede door vast te stellen wat het geluids- en warmte isolatie niveau dient te zijn. Dit is natuurlijk anders bij een sierwand binnen die als roomdivider dient of bij een tussenwand tussen twee ruimtes of een buitenwand.

De dikte van de gasbetonblokken is ook afhankelijk van hoeveel ruimte u wilt en kunt gebruiken voor de wand. In kleine ruimtes kunt u de wand zo dun mogelijk houden. In toiletruimtes worden de wanden vaak gebruikt om een voorzetwand te plaatsen waar een hangtoilet aan wordt bevestigd.

Door het lichte gewicht is het mogelijk om met relatief grote blokken te bouwen wat de snelheid van uw bouwproject ten goede komt. Bovendien kan men een gasbetonblok net zo makkelijk zagen als hout, dit maakt het tot een makkelijk te hanteren product voor zowel de ervaren bouwvakker als voor de thuisklusser.

Afmetingen gasbetonblok

De maten van gasbetonblokken in ons assortiment variëren van lengtes van 500 tot 600 millimeter. De hoogtematen van de gasbetonblokken variëren van 200 tot 250 en 400 millimeter. En de diktes van de blokken hebben we in 50 t/m 500 millimeter.

Daarnaast hebben we lateien die een afmeting hebben 1200 mm lang. Deze zijn met name geschikt om openingen van deuren en ramen mee te overspannen.

Op maat

Wij bieden de unieke service om uw wand helemaal op maat te leveren. Met het juiste aantal blokken, op maat gezaagd. U hoeft alleen nog de wand als een legpuzzel in elkaar te zetten en te lijmen. Zo komt u nooit blokken tekort of hoeft u geen hele nieuwe pallet te bestellen voor slechts een aantal blokken. Dit is voor u zowel makkelijk als voordelig. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Blok 600mm x 200mm x 100mm
Blok 600mm x 200mm x 100mm
Latei 1250mm x 100mm x 125mm
Latei 1250mm x 100mm x 125mm
Blok 600mm x 400mm x 100mm
Blok 600mm x 400mm x 100mm