Gasbetonblokken afmetingen

Bij 123cellenbeton hebben we natuurlijk verschillende maten gasbetonblokken. De afmetingen van de gasbetonblokken die u nodig heeft hangt af van de toepassing. De afmetingen bepaalt u mede door vast te stellen wat het geluids- en warmte isolatie niveau dient te zijn. Dit is natuurlijk anders bij een sierwand binnenshuis die als roomdivider dient of bij een tussenwand tussen twee ruimtes of zelfs een buitenwand.

De dikte van de blokken is ook afhankelijk van hoeveel ruimte u wilt en kunt gebruiken voor de wand. In kleine ruimtes zoals een toilet, dient de wand zo dun mogelijk te zijn. In toiletruimtes worden cellenbeton wanden vaak gebruikt om een voorzetwand te plaatsen waar een hangtoilet aan komt te hangen. Dan raden wij aan om gasbeton van de afmetingen 50 mm te nemen. Dit omdat onze speciale blok met de uitsparingen voor de aansluiting van het toilet ook deze dikte heeft.

In de volksmond worden gasbetonblokken nog vaak Ytong blokken genoemd. Dit is slechts een merknaam. Bij 123cellenbeton verkopen we geen gasbetonblokken van het merk Ytong. Maar de afmetingen van Ytong blokken en de afmetingen van gasbetonblokken van ons merk zijn gelijk aan elkaar.

Verkrijgbare maten gasbetonblokken maten

De maten van de gasbetonblokken in ons assortiment zijn heel divers. De hoogtematen van de gasbetonblokken variëren van 200 tot 400 millimeter. En de diktes van de blokken hebben we in de afmetingen 50, 70,100 en 150 millimeter.

Daarnaast hebben we nog lateien die een lengte hebben 1500 mm. Deze zijn onder andere geschikt om openingen van deuren en ramen mee te overspannen.

Op maat

Als u het moeilijk vindt om uit te rekenen hoeveel blokken en van welk formaat u nodig heeft voor uw wand, bieden wij de unieke service om uw wand helemaal op maat te leveren. Met het juiste aantal blokken, op maat gezaagd. U hoeft de wand als een legpuzzel alleen nog in elkaar te zetten.

Zo komt u nooit blokken tekort of hoeft u geen hele nieuwe pallet te bestellen voor slechts een aantal blokken. Dit is voor u zowel makkelijk als voordelig. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Blok 600mm x 400mm x 100mm
Blok inbouwtoilet
Latei 1250mm x 100mm x 125mm