Cementblokken

Veel mensen verwarren cellenbetonblokken met cementblokken maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen deze beide bouwmaterialen. Om de verschillen duidelijk te maken, beginnen we bij de samenstelling.

Cement bestaat voornamelijk uit calciumwaterstofsilicaat en is een fijngemalen materiaal dat na mengen met water een plastische massa vormt, dat verhardt tot een steenachtig materiaal. Met mortel, dat is cement gemengd met water en zand, kunnen bouwmaterialen aaneen geplakt worden. Cement wordt voornamelijk gebruikt als grondstof voor beton, cementblokken en metselspecie. Cement wordt gebruikt in mortel (cement, zand en water), beton (granulaten, zand, cement en water) en vezelcementproducten.

Het nadeel van een materiaal als cementblokken is dat ze erg zwaar zijn en daardoor ook moeilijk te hanteren zijn. Cellenbeton heeft wat dat betreft een streepje voor en heeft ook betere isolerende eigenschappen dan cement.

Voor zowel de professionele bouw als de doe-het-zelver zijn cellenbetonblokken het materiaal waar het beste en het makkelijkste mee gewerkt kan worden voor het bouwen van tussenwanden, scheidingswanden en voorzetwanden. Het enige waar u cement voor nodig heeft met het bouwen van cellenbeton is voor de zogenaamde kimlaag. Dat is de eerste laag blokken die wordt gelegd in de mortel. Dit om een eventuele ongelijke ondergrond recht te trekken. De overige lagen worden aan elkaar gelijmd met speciale cellenbeton lijm.

Onze service

Bij 123cellenbeton leveren wij dan ook geen cementblokken. Wij zijn specialist in cellenbeton of gasbeton en bieden hierin de unieke service van het leveren op maat. Dat wil zeggen dat u ons de afmetingen van uw te bouwen wand of wanden doorgeeft en wij voor u de blokken desgewenst op maat kunnen zagen. Het voordeel hiervan is dat u geen stof of afval heeft en nooit te veel of te weinig materiaal in huis heeft.

Bovendien leveren wij de cellenbetonblokken bij u op de stoep af. Netjes verpakt en met een razendsnelle service.

Op onze website staan diverse tips voor het bouwen van cellenbetonblokken. Mocht u desondanks vragen hebben hierover, staan wij altijd voor u klaar om deze te beantwoorden. Onze specialisten helpen u graag en u kunt dan ook altijd vrijblijvend om advies vragen.

Blok 600mm x 400mm x 100mm
Blok 600mm x 400mm x 100mm
Latei 1250mm x 100mm x 125mm
Latei 1250mm x 100mm x 125mm
Blok 600mm x 200mm x 100mm
Blok 600mm x 200mm x 100mm