Cellenbetonblokken

U bent bij 123cellenbeton op het juiste adres voor cellenbetonblokken in diverse afmetingen. Cellenbetonblokken zijn in de volksmond ook wel bekend onder de naam Ytong blokken. Dit komt doordat Ytong het meest bekende merk is op het gebied van celbetonblokken. Wij voeren dit merk niet maar hebben enkel cellenbetonblokken van het merk H+H. Wij hebben hier bewust voor gekozen vanwege de fantastische prijs-kwaliteitverhouding van H+H.

Wat zijn cellenbetonblokken?

Celbetonblokken bestaan uit een bouwmateriaal met steenachtige eigenschappen maar met het voordeel van het aanzienlijk lichtere gewicht dan andere steensoorten. De naam ‘cellenbeton’ komt door de enorme hoeveelheid aan microscopisch kleine gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. Deze cellen zorgen niet alleen voor het geringe gewicht van de cellenbetonblokken maar zijn ook verantwoordelijk voor de uitstekende isolatie van het materiaal. Het is een uitermate goed geluid isolerend en warmte isolerend materiaal. Met deze lichtgewicht blokken kunt u snel en eenvoudig bouwen.

Cellenbetonblokken zagen

Cellenbetonblok zagen gaat net zo makkelijk als het zagen als hout. Deze eigenschap maakt dit materiaal makkelijk te hanteren voor zowel de ervaren bouwvakker als voor de thuisklusser. Het zagen van cellenbetonblokken gaat het beste met een cellenbetonzaag. Deze is speciaal geschikt voor het op maat maken van cellenbetonblokken. De cellenbetonzaag heeft namelijk een aangepaste vertanding die zorgt voor een rechte zaagsnede door cellenbeton. Zodoende zaagt u snel en soepel door de gasbetonblokken. Voor het zagen van andere vormen in cellenbetonblokken kunt u gebruik maken van een figuurgat-zaag die ook geschikt is voor het zagen van gipsplaten.

123Cellenbeton biedt ook maatwerk aan. U geeft ons de afmetingen van de wand door en wij zagen de blokken precies voor u op maat en leveren deze bij u af. Hierbij dient ook rekening gehouden te worden met gaten voor stopcontacten en dergelijke. Zo heeft u geen stof en bouwafval in huis en kunt u direct beginnen met het plaatsen van de wand.

Cellenbetonblokken buiten gebruiken

Of u nou met cellenbetonblokken buiten of binnen gaat bouwen, eigenlijk gelden dezelfde regels.

Cellenbeton is ongevoelig voor vocht en tegelijk in staat vocht op te nemen en weer af te staan. Dankzij dit waterdamp regulerende vermogen zijn cellenbetonblokken prima buiten toe te passen. Zonder schadelijke gevolgen voor het materiaal kan het de periodieke verschillen in luchtvochtigheid en dampdruk uitstekend verwerken.

Vanwege zijn unieke oppervlaktestructuur heeft cellenbeton een hogere inwendige demping van het geluid dan andere steensoorten. Dit zorgt voor goede geluidwerende en -absorberende eigenschappen, zowel van buiten naar binnen als andersom. Bovendien heeft dit materiaal geen holle-ruimte-effecten zoals galm of echo.

Mocht u vragen hebben over het gebruik van cellenbeton buiten of binnen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag.

Blok 600mm x 400mm x 100mm
Blok 600mm x 400mm x 100mm
Maatwerkblok
Maatwerkblok
Blok 600mm x 200mm x 100mm
Blok 600mm x 200mm x 100mm