Cellenbeton Afmetingen

Als u gaat bepalen welke afmetingen cellenbeton u nodig heeft, is het handig om te kijken naar de toepassing ervan. De afmetingen van cellenbetonblokken bepaalt u mede door vast te stellen wat het geluids- en warmte isolatie niveau dient te zijn. Dit is natuurlijk anders bij een voorzetwand ter isolatie of bijvoorbeeld een tussenwand tussen twee ruimtes.

De meest gekozen cellenbetonblok heeft een afmeting van 600mm x 400mm x 100mm. Deze maat blokken hebben de perfecte dikte voor alle tussenwanden en scheidingswanden.

De dikte van de blokken is ook afhankelijk van hoeveel ruimte u wilt en kunt gebruiken voor de wand. In kleine ruimtes zoals een toilet, dient de wand zo dun mogelijk te zijn. In toiletruimtes worden cellenbeton wanden vaak gebruikt om een voorzetwand te plaatsen om een zwevend toilet aan te plaatsen. In dit geval raden wij aan om cellenbeton van de afmetingen 50 mm dik te nemen. Wij hebben ook een speciaal blok in het assortiment met de uitsparingen voor de aansluiting van het toilet die ook deze dikte heeft.

Cellenbetonblokken maten

In ons assortiment hebben we cellenbetonblokken in verschillende afmetingen. De hoogtematen variëren van 200 tot 250 en 400 millimeter. De diktes van de blokken hebben we in afmetingen van 50 t/m 150 millimeter.

Daarnaast hebben we lateien in ons assortiment die lengte van 1200 mm hebben. Deze lateien zijn voornamelijk geschikt om openingen van deuren en ramen te overspannen maar er kan ook gewoon mee gebouwd worden.

Op maat

Bij 123 Cellenbeton bieden wij de unieke service om de wand voor u op maat te zagen en op maat te leveren. Zo komt u nooit blokken tekort of hoeft u geen hele nieuwe pallet te bestellen voor slechts een aantal blokken. Dit is voor u zowel makkelijk als voordelig. Bovendien heeft u op deze manier geen stof en geen afval.

Als u vragen heeft over het plaatsen van cellenbetonblokken of over welke afmeting cellenbeton  het beste is voor uw toepassing, helpen wij u uiteraard graag. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Blok 600mm x 400mm x 100mm
Latei 1250mm x 100mm x 125mm
Cellenbetonlijm 11,5 kg