Bouwsysteem
123cellenbeton gasbeton durox ytong solbet bouwsysteem

Een nieuw bouwsysteem, Celbet- Compact 350

In samenwerking met Celbet Benelux zijn wij erin geslaagd om een bouwsysteem te ontwikkelen dat bijdraagt aan een gezond leefklimaat. Bij het ontwikkelen van dit systeem vonden we het belangrijk om alleen gebruik te maken van duurzame en milieuvriendelijke materialen.
Het Celbet- Compact 350 systeem is een samengesteld cellenbetonblok met een geïntegreerde thermische minerale isolatie met een geringe muurdikte van 35 centimeter. Met deze energiebesparende lijmblok is het Celbet-Compact 350 systeem een grote stap in de richting van energie neutraal bouwen!

Voordelen van het bouwen met het Celbet-Compact 350 systeem

Hieronder vindt u een greep van de vele voordelen van het bouwen met ons duurzaam bouwsysteem:

Hoge isolatie waarde; een R-waarde van 5,0 m2KW
Geproduceerd met duurzame en milieuvriendelijke materialen
Draagt bij aan energie neutraal bouwen
Snelle en gemakkelijke verwerking
Grote draagkracht en stabiliteit
Lichte en compacte blokken
Geen koudebruggen
Slechts één arbeidsgang

Geïsoleerd cellenbeton gasbeton Bouwsysteem minerale rockwool isolatie

Milieu, duurzaamheid en de toekomst

Wij, van 123Cellenbeton en Celbet Benelux, zijn trots op het Celbet- Compact systeem. Dankzij het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen draagt dit systeem veel bij aan een gezond leefklimaat. Zo bouwen we samen aan een schone en mooie toekomst!
We vinden het niet alleen belangrijk dat we een duurzaam product hebben ontwikkeld, ook de productie van de toegevoegde materialen moeten milieubewust geproduceerd worden.

De cellenbeton van dit systeem wordt geproduceerd door Solbet en de isolatie door Rockwool. Beide bedrijven hebben, net als 123Cellenbeton, het milieu hoog in het vaandel staan. Het productieproces wordt dan ook milieubewust uitgevoerd door bijvoorbeeld het gebruik van wind- en zonne-energie. Op deze manier dragen zij bij aan CO2-reductie.

Een systeem met warmte isolatie

De Celbet-Compact 350 blokken hebben een R-waarde van 5,0 m2KW op slechts een muurdikte van 350 mm. Daarmee voldoet het ruim aan de huidige thermische eis van een R-waarde van 4,50 m2KW.
De hoge isolatiewaarde kan behaald worden door het toevoegen van Rockwool minerale isolatie. Rockwool isolatie heeft een goede isolerende en accumulerende eigenschap. Daarnaast heeft het, net als cellenbeton, geen last van krimp of uitzetting. Het voordeel hiervan is dat er géén kieren of naden ontstaan, waardoor de hoge isolatiewaarde behouden blijft.
Doordat Rockwool is gemaakt van een steenachtig materiaal (basalt) heeft het net zoals cellenbeton een zeer lange levensduur. Door de warmte accumulerende en uitstekende isolerende eigenschappen blijft in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Dit resulteert in een lagere energierekening.

Het bouwsysteem is te verkrijgen in 2 soorten cellenbeton kwaliteiten, G2/400 en G4/600 de keus van de kwaliteit cellenbeton is afhankelijk van wat de constructeur voorschrijft. Het geïsoleerd gevelsysteem Celbet-Compact 350 is accumulerend, diffusie open en voldoet aan brandklasse A1.

100% recyclebare materialen

Cellenbeton

Cellenbeton wordt uit natuurlijke grondstoffen geproduceerd: kwartszand, kalk, cement en water. Hierdoor is het 100% recyclebaar.
De restmaterialen worden o.a. gebruikt voor kattenkorrels, knaagblokken voor dieren of als egalisatie korrels voor op de vloer. Daarnaast kunnen de overige restmaterialen terug naar de fabriek om opnieuw toegevoegd te worden aan het productieproces.

Rockwool

Rockwool is een milieuvriendelijk en duurzaam isolatiemateriaal wat gemaakt wordt van basalt. Dit is een vulkaangesteente dat uit de vulkaan Eifel komt. Het wordt voornamelijk gebruikt als spouwisolatie.
Rockwool is, net als cellenbeton, 100% recyclebaar. De restmaterialen  kunnen ook teruggestuurd worden naar de fabriek, om zo opnieuw deel te nemen aan het productieproces.

cellenbeton gasbeton ytong geisoleerd gevelsysteem duurzaam bouwsysteem

Heeft u interesse?

Wilt u graag meer informatie over het Celbet- Compact 350 systeem?

Neem vrijblijvend contact met ons op!